Avantum Brands SL importerar Old Man Mountain pakethållare till EU sedan 2005. Vi skickar över hela Europa.
Avantum Brands SL

Varför ska jag välja en pakethållare från Old Man Mountain?

Det finns många andledningar. Här försöker vi beskriva varför Old Man Mountain har de mest kompatibla pakethållarna på marknaden.

Inga öjletter?

Om din cykelram inte har några öljetter för montering av en traditionellt pakethållare, reduceras dina alternativ plötsligt drastiskt. En sadelstolpe monterad palethållare kan vara en snabb lösning, men du kommer att vara mycket begränsad till 8-9 kg vikt. Old Man Mountain föddes för detta 1996. Sherpa passar alla cyklar som inte har öjletter. Och i dagens värld skulle det vara nära 100% av MTB -cyklar.

Öjletter vs axelmonering

Montering via öljetter på ramen har sina fördelar. Våra pakethållare har en massiv 25kg lastkapacitet vid montering på öjletter MEN 32 kg lastkapacitet när du använder ett av våra Fit Kits och en axelmontering. Axeln är den del av din cykel som är utformad för att vara superstyv och kan bära massor av vikt.

Extremt kompatibel

Old Man Mountain passar nästan vilken cykel som helst. Oavsett hjulstorlek eller axelkonfiguration. Det finns bara en Sherpa, men med så många alternativ för montering kan vi tillfredställa nästan alla behov.

Jorden runt

Oavsett om det är en vardagstur i ditt samhälle, på väg till jobbet eller på en livsförändrande upplevelse runt globen som varar i flera månader, så har Old Man Mountain testats och testats av användare runt om i världen på alla typer av roadtrips och i alla slags väder.

Garanti

Old Man Mountain garanterar att varje produkt som den tillverkar är fri från defekter i material och utförande för det ändamål den var avsedd för och till den ursprungliga köparen under produktens rimliga livslängd.

Effektivitet

Tänk på detta; om du hade en Divide bak och en Divide fram skulle du kunna bära 64 kg last, medan du endast har 2 kg extra vikt för pakethållaren. Det är effektivt!

Egna verktyg

Varje komponent i en pakethållare (rör, sidostänger, dropouts, toppplatta) måste hållas av en jigg för att ge svetsaren en solid grund att svetsa på och för att säkerställa dimensionsprecision. Våra svetsjiggar är noggrant tillverkade enligt de exakta specifikationerna för varje modell. Detta säkerställer korrekt anpassning och gör vår produktion mycket effektiv.

Dynamiska belastningsbetyg

Du cyklar inte bara rakt fram på en plan yta, så varför ska din pakethållare endast testas under dessa förhållanden? Alla våra pakethållare är testade för en "dynamisk" belastning. Enkelt uttryckt testar vi våra produkter under verkliga förhållanden. Våra belastningsbetyg tar hänsyn till alla krafter; upp, ner och från sida till sida ... ungefär som de krafter du skulle stöta på under din egen resa.

Kundtjänst

Idag finns det många olika bakaxlar på cyklar som ofta gör det svårt att veta vilket av våra alternativ som är kompatibla med just din cykel. Och sedan finns det bakdämpare, dämpade gafflar, v-bromsar, skivbromsar, fat bikesoch en massa andra uppfinningar. Vi försöker hålla oss före, så det är bara att kontakta oss innan du beställer och tillsammans kommer vi fram till den bästa konfigurationen för din cykel.

Mångsidighet

Oavsett om det är en SoftRide Beam-utrustad Co-Motion Tandem, en fat bike eller en heldämpad GT I-Drive, erbjuder vår v-broms och axelmonteringsdesign nya lösningar på gamla problem. Våra återförsäljare och kunder berättar alltid om nya och spännande sätt våra pakethållare löser deras problem med att bära last. Våra pakethållare kan också passa skivbromsutrustade cyklar, 29 "mountainbikes, genomgående axelkonstruktioner och fat bikes.

Material & konstruktion

Vissa tillverkare av cykeldelar har smutsat uppfattningen av aluminium genom att oroa sig mer för vinster än tillförlitlighet. Resultatet är snuskig svetsning och användning av underklassiga material. Den rätta legeringen i kombination med rätt konstruktion gör aluminium till ett verkligt fantastiskt material. Den används av flygbolagstillverkare och landbaserade racerbilar för att ge den ultimata kombinationen av styvhet och lätt vikt. Vårt material är av flygplansklass 6061-T6, rörformat aluminium.

Ännu viktigare än materialet är kvaliteten på svetsarna. Våra svetsar är oöverträffade och varje skarv är svetsad på båda sidor, vilket resulterar i skarvar som är mycket bättre än andra aluminiumställ. Den lätta vikten av aluminium gör också att vi kan använda en mycket större väggtjocklek än stålrör.

Framupphängning, kompatibel design

Andra konstruktioner som är kompatibla med främre upphängning hänger cykelväskan över gaffelns krona (vi testade faktiskt den här designen men skrotade den till förmån för vår nuvarande design). Denna design gör att all denna extra vikt (se det som att lägga till 14+ kg kroppsvikt) komprimerar fjädringen över varje stöt, vilket orsakar för tidigt slitage på gaffeln och betyder att du måste justera gaffeln ofta.

Nya innovationer. DIVIDE

På senare tid har många ramtillverkare, kanske främst då Gravel bikes, återigen börjat tillverka ramar med öjletter. Höst 2021 lanserar vi således en ny pakethållare, Divide, som direkt kan monteras på cyklar med öjletter. Om din cykel sedan inte har öjletter, eller du helt enkelt vill dra nytta av fördelarna med en axelmontering, så erbjuder vi monteringssatser (fit kits).

Våra Fit Kits tar vikten från din ram och flyttar den till axeln; den del av din cykel som är utformad för att vara superstyv och bära massor av vikt.Och om du inte har övre öljetter för att fästa förlängarna har vi puckar som binder till ramen med våra extremt robusta buntband, eller så har vi en stolpkrage som har extra fästpunkter.

 

Old Man Mountain Bicycle Racks

Divide | Divide Fat | Elkhorn | Pizza Rack |  Beställ Old Man Mountain

Old Man Mountain España Old Man Mountain Deutschland Old Man Mountain Italia Old Man Mountain France Old Man Mountain Portugal Old Man Mountain Sverige Old Man Mountain Denmark Old Man Mountain Suomi Old Man Mountain Nederland Old Man Mountain Polska Old Man Mountain EU

Old Man Mountain

Heldämpad cykel

Våra pakethållare är kompatibla med heldämpade cyklar med 26 "700 27,5 och 29" hjul. Det bästa alternativet om du vill bära cykelväskor på din cykel.

Skivbromsar

OMM pakethållare är kompatibla med skivbromsar och 29" hjul. Vi löser ditt problem med att bära en last på din mountainbike. Det bästa valet för din cykel.

12" Genomgående axlar

Vi erbjuder en lösning för alla cyklar med 12" genomgående axlar från de flesta kända märkena. Till exempel Specialized, Cannondale, Trek, Canyon, Cube, Radon, Scott, Giant och Ghost.

Bikepacking

Nya Elkhorn är perfekt för Bikepacking. Klar för montering fram eller bak, och med våra Fit -kit monteras Elkhorn enkelt på alla cyklar eller gafflar.

Fat Bikes

Pakethållaren är bredare och anpassar sig perfekt till Fat Bikes från Pugsley, Moonlander, Specialized Fatboy, Mondraker Panzer, Trek Farley och många andra modeller ... både fram och bak.

QR 15

Främre QR15 är frampakethållaren du behöver om du har en QR15 -framgaffel från Fox eller Rockshox. Som du kan se kan du också bära last framåt.