Avantum Brands SL importerar Old Man Mountain pakethållare till EU sedan 2005. Vi skickar över hela Europa.
Avantum Brands SL

FAQ Frequently Asked Questions

Här är svaren på några vanliga frågor som kommer in från kunder.

 

Om beställning

Hur mycket kostar frakten?

Fraktkostnaden kan variera beroende på destination. Vi lanserar ibland en kampanj på fraktkostnader, så det faktiska priset vid tidpunkten för din beställning kommer att visas i kundvagnen. Dessa: är standardpriserna för de vanligaste destinationerna:

 • Tyskland 12.50 Eur
 • Nederländerna 17.95 Eur
 • Belgien 18.50 Eur
 • Danmark 17.95 Eur
 • Sverige 29.95 Eur
 • Finland 29.95 Eur
 • Österrike 18.50 Eur
 • Italien 17.95 Eur
 • Frankrike 14.95 Eur
 • Portugal 7.50 Eur
För andra länder vänligen fråga oss.

Hur lång tid tar det att få min beställning?

Beror på var vi skickar beställningen. Här är några ungefärliga tider.

 • Tysklnad 4-5 dagar
 • Nederländerna 4-5 dagar
 • Belgien 4-5 dagar
 • Danmark 7-9 dagar
 • Sverige 8-9 dagar
 • Finland 28-9 dagar
 • Österrike 4-5 dagar
 • Italien 7-8 dagar
 • Frankrike 4-5 dagar
 • Portugal 2-3 dagar
För andra länder vänligen fråga oss.

Vad är garantin på Old Man Mountain?

Old Man Mountain garanterar att varje produkt som den tillverkar är fri från defekter i material och utförande för det syfte som den var avsedd för, till den ursprungliga köparen och under produktens rimliga livslängd.
Den kompletta Versionen:
Old Man Mountain garanterar att varje produkt som den tillverkar är fri från defekter i material och utförande för det syfte som den var avsedd för, till den ursprungliga köparen och under produktens rimliga livslängd. Fakturan som visar inköpsdatumet är ditt köpbevis. Old Man Mountain ska inte hållas ansvarigt för skador eller förseningar orsakade av defekt material eller utförande; det är begränsat till reparation eller utbyte på fabriken av alla defekta föremål eller delar därav, som kan returneras till fabriken; transportavgifter som är förbetalda av den ursprungliga köparen. Old Man Mountain ska vara den enda domaren av förekomsten av eventuella defekter i den sålunda returnerade artikeln. Inga anspråk på kostnader som uppstått vid borttagning, demontering eller ominstallation av en sådan artikel kommer att tillåtas. Livstidsgarantin täcker inte anspråk från felaktig användning, försummelse, underlåtenhet att följa instruktionerna, felaktig installation, felaktigt underhåll och användning, missbruksändring, inblandning i en olycka och normalt slitage. Garantin täcker inte någon artikel som har ändrats utanför Old Man Mountain eller prestanda för något tillbehör eller utrustning på eller i vilken någon artikel från företagets tillverkare används. Old Man Mountain ska under inga omständigheter hållas ansvarigt för följdskador eller villkorsansvar som uppstår till följd av helt eller delvis fel på någon artikel tillverkad av, om, eller av något tillbehör eller utrustning på eller i vilken den användes. Om en användare underlåter att meddela anspråk på defekter som gjorts gällande enligt bestämmelserna i denna garanti inom sextio (60) dagar efter det att ett sådant anspråk har framkommit, ska kunden avsäga sig alla anspråk med avseende på sådana varor och utrustning. Ingen uttrycklig, underförstådd eller lagstadgad garanti annan än den som anges häri har lämnats eller godkänts av företaget.

Kan jag lämnda tillbaka eller byta ett köp?

Ja. Du har 30 dagar på dig om du behöver lämna tillbaka eller byta en vara. Sund förnuft, produkten skall vara oanvänd och i sin originalförpackning. Returfrakten bestalas av kunden. Om vi har skickat fel vara då står vi naturligtvis för fraktkostnaden. Om du behöver byta eller lämna tillbaka, kontakta oss först.

Vilka är betalningsalternativen?

Du kan betala med IBAN banköverföring, kreditkort,Visa, MasterCard, American Express, Apple Pay, Google Pay, Klarna eller Paypal.


Om pakethållaren

Made in the USA?

  Sherpa har tillverkats i USA sedan företaget grundades 1996. Ramen på de nya Divide och Elkhorn är tillverkat i Asien.
  Design, produkttester under verkliga förhållanden görs i Kalifornien och Oregon.

Behöver jag fit kit/monteringssats för Divide och Elkhorn?

  Nej och ja. Divide och Elkhorn kommer med allt som behövs för att monteras på ramens öljetter. Så om din ram har öljetter behöver du inte en monteringssats. Men om din cykel inte har öljetter eller om du bara vill ha fördelarna med ett axelfäste, behöver du en monteringssats.

Okej, jag behöver en monteringssats. Men vilket och vad ingår?

  Monteringssats innehåller puckar, buntband, genomskinlig skyddstejp och en ny QR eller axel. Axeln ersätter den ursprungliga axeln på din cykel så det är viktigt att de har samma trådtäthet. Om du inte känner till trådtätheten på din cykels axel kan vår Bike Finder hjälpa dig.

Är Bike Finder uppdaterad?

  Vi gör vårt bästa för att hålla Bike Finder uppdaterad och i 99,9 % av fallen är den korrekt. Men cykeltillverkare kan ändra konfigurationen av en cykel från ett år till ett annat eller till och med från en modell till en annan. Så det är alltid en bra idé att dubbelkolla de två axlarna innan du monterar pakethållaren.

Vad är fördelen med en axelmonterad pakethållare?

  Tja, för det första har varje cykel ett hjul och mitten av ett hjul, så detta gör att vi kan montera Old Man Mountain på i stort sett vilken cykel som helst med en genomgående axel eller QR snabbfäste. Dessutom finns det några andra fördelar:

 • All vikt bärs på axeln, vilket är den säkraste, hållbaraste och lägsta monteringspunkten på cykeln.
 • På öljett monterade ställ är bultarna i skjuvning, vilket är ganska svagt när det belastas över tid. Våra axlar ger ett fysiskt gränssnitt för kuggstången som är mycket starkare för att bära last.
 • Axelmonterade pakethållare kan användas på dämpade cyklar och kräver ingen justering av fjädringsinställningarna.

Varför skulle jag använda en pakethållare istället för mjuka cykelväskor?

Vi tror inte att det är en antingen/eller-situation. Pakethållare kan komplettera cykelväskor och vice versa. Men vi tror att det finns fördelar med en pakethållare:

 • Pakethållare är idealiska för små personer med små cyklar, som inte har ramkapacitet för mjuka väskor.
 • Pakethållare möjliggör också mer bärförmåga, för de av oss som vill bära mer mat och kläder, eller en trombon. Säger bara.
 • Pakethållare gör att vikten kan bäras lägre på cykeln, vilket generellt ger bättre hantering.
 • Pakethållare kräver ingen justering av fjädringsinställningarna.
 • Pakethållare kräver ingen justering av din "cockpit" och äventyrar inte din cykelpassform.
 • Att bära en ryggsäck som har mer än ett vätskepaket är fruktansvärt obekvämt under långa dagar i sadeln och bara dumt.
 • Hur många kg kan jag bära på pakethållarna?

  DIVIDE:
  Vid montering på öljetterna är gränsen 25 kg. För axelmontering är viktgränsen för en Old Man Mountain Divide 31,75 kg jämnt fördelad. Kvalitén på åkturen kommer dock att minska med ju mer vikt du lastar på din pakethållare. Om du ska bära mer än 32 kg föreslår vi att du fördelar din totala vikt till 60 % på framhjulet och 40 % på bakhjulet.

  ELKHORN:
  Max rekommenderad vikt är 11,34 kgs

  PIZZA RACK:
  Max rekommenderad vikt är 15,87 kgs

  Kan jag använda vilken cykelväska som helst?

  Vilken väska som helst passar Divide. Vi rekommenderar att du använder kvalitetsväskor som Carradice eller Ortlieb, men vilken väska som helst duger.
  Kom ihåg att du inte ska hänga sidoväskor på Elkhorn.

  Kan jag använda Old Man Mountain med ett internt växelnav eller en axel med muttrar?

  Tyvärr, Old Man Mountain passar inte cyklar med internt växlade nav eller cyklar med muttrade axlar.

  Vad är det med puck och buntdband?

  Eftersom varje cykelram är olika, brukade vi ha 13 olika storlekar av klämmor. Puckarna och buntbanden förenklar, en storlek passar alla.

  Vi levererar speciella höghållfasta UV-beständiga buntband eftersom de är säkra att använda med olika rammaterial och de är lätta att installera.

  Våra puckar är gjorda av fiberförstärkt nylon och har blivit grundligt missbrukade och testade för att möta kraven från de tuffaste stigarna och de tyngsta lasterna. Vi vänder oss alltid till spårbyggare ute i vildmarken för att testa våra pakethållares hållbarhet, för om någon kan bryta en cykeldel och lasta mycket mer än vad som rekommenderas på en cykel så är det spårbyggare.

  Vi tillhandahåller skyddande genomskinlig tejp för att skydda finishen på din ram eller gaffel. Den kan behöva bytas ut efter långvarig användning.

  Dessutom använder det övre fästet bara puckarna för att förhindra att pakethållaren rör sig fram eller bak. Den stora majoriteten av vikten bärs på axeln.

  Och varför en sadelstolpsklämma på vissa Divide och Elkhorn?

  Gravel och landsvägscyklar använder tunnare tub/rör och är ofta gjorda av kolfiber. Så vi erbjuder en sadelstolpsklämma istället för puckarna och buntbanden. Sadelstolpens klämmor fästs på vanliga 27,2 mm sadelstolpar. Om du har en sadelstolpe av en annan storlek måste du köpa sadelstolpsklämman lokalt. För Divide och Elkhorn säljs sadelstolpsklämman separat.


  Om installation

  Är det säkert att använda ställningen på en kolfiberram?

  Absolut. Våra pakethållare bär huvuddelen av vikten direkt på axeln. Därför blir ramen inte lidande om du stöter på ett gupp på vägen. Men på grund av egenskaperna hos en kolfiberram föreslår vi att du kör "normal" cykling om du bär last på en kolfiberram. Undvik att göra hopp och piruetter. Och om du verkligen måste göra detta, montera ställningen på en stål- eller aluminium cykel.

  Finns det en manual för hur man installerar?

  Ja. Och om du föredrar visuellt framför tryckt material, på vår Youtube-kanal finns flera filmer om hur du monterar pakethållarna.

  Manual för nya Divide finner du här>> Or take a look at the video: How to install the new Divide rack >>

  Manual för nya Elkhorn finner du här>>

  Vilken pakethållare ska jag installera och vad är ett Fit Kit/monteringssats?

  Det finns faktiskt bara 1 Divide eller Elkhorn rack. Men det finns olika monteringssatser, eller Fit Kits.
  Varför?
  Som vi försöker förklara på produktsidan, ersätter vår axel den ursprungliga axeln på din cykel. Det är därför det är så viktigt att vår axel har samma trådtäthet som originalaxeln. Det fina med Fit Kit-designen i Old Man Mountain-ställen är deras modularitet. Din Old Man Mountain pakethållare passar din nuvarande cykel, din nästa cykel och förmodligen din näst-nästa cykel. Om din nästa cykel har en annan trådtäthet på axeln behöver du bara beställa ett nytt Fit Kit/monteringssats och inte hela pakethållaren. Varje Fit Kit innehåller en genomgående axel som ersätter din ursprungliga genomgående axel och ger en stark grund för att fästa din Old Man Mountain pakethållare. Dessutom ingår alla komponenter för att fästa pakethållaren på ramen eller gaffeln och förhindra att rös sig.

  Fungerar det om jag har bakfjädring?

  Ja. Inga problem. Det är anledningen till att vi startade produktionen av Old Man Mountain redan 1996.

  Några andra tips?

  Okej, några tips....

  • Våra puckar, buntband och sadelstolpsklämma är perfekta för det övre fästet. Men om din ram eller gaffel har övre öljetter för att fästa förlängarna, använd dem för all del om du föredrar det.
  • Vi föredrar dock att montera Old Man Mountain på genomgående axlar snarare än nedre skärmar eller öljetter. Våra axlar och Fit Kits låser ihop för att ge fysiskt stöd förpakethållaren, monterad på våra 10 mm axeländar i rostfritt stål. En lägre 5 mm öljettbult är svag eftersom den är i vad ingenjörer kallar "Sheer" och drar inte full nytta av vår design.
  • Ibland kräver bredden på våra ställ och monteringspunkterna på just din ram att förlängarna böjas för att få bästa passform. Aluminiumförlängarna kan böjas. Tveka inte att göra detta.

  Old Man Mountain Bicycle Racks

  Divide | Divide Fat | Elkhorn | Pizza Rack |  Beställ Old Man Mountain

  Old Man Mountain España Old Man Mountain Deutschland Old Man Mountain Italia Old Man Mountain France Old Man Mountain Portugal Old Man Mountain Sverige Old Man Mountain Denmark Old Man Mountain Suomi Old Man Mountain Nederland Old Man Mountain Polska Old Man Mountain EU

  Old Man Mountain

  Heldämpad cykel

  Våra pakethållare är kompatibla med heldämpade cyklar med 26 "700 27,5 och 29" hjul. Det bästa alternativet om du vill bära cykelväskor på din cykel.

  Skivbromsar

  OMM pakethållare är kompatibla med skivbromsar och 29" hjul. Vi löser ditt problem med att bära en last på din mountainbike. Det bästa valet för din cykel.

  12" Genomgående axlar

  Vi erbjuder en lösning för alla cyklar med 12" genomgående axlar från de flesta kända märkena. Till exempel Specialized, Cannondale, Trek, Canyon, Cube, Radon, Scott, Giant och Ghost.

  Bikepacking

  Nya Elkhorn är perfekt för Bikepacking. Klar för montering fram eller bak, och med våra Fit -kit monteras Elkhorn enkelt på alla cyklar eller gafflar.

  Fat Bikes

  Pakethållaren är bredare och anpassar sig perfekt till Fat Bikes från Pugsley, Moonlander, Specialized Fatboy, Mondraker Panzer, Trek Farley och många andra modeller ... både fram och bak.

  QR 15

  Främre QR15 är frampakethållaren du behöver om du har en QR15 -framgaffel från Fox eller Rockshox. Som du kan se kan du också bära last framåt.