Avantum Brands SL importerar Old Man Mountain pakethållare till EU sedan 2005. Vi skickar över hela Europa.
Avantum Brands SL

Old Man Mountain, The Story

Old Man Mountain
Vår filosofi är enkel; diskriminera inte, förnya. Det är därför vi utvecklade de första fjädringskompatibla pakethållarna redan 1996.

The Original
Den första uppsättningen av Cold Springs, cirka 1996.

Efter år av att ha använt ryggsäckar för att bära vår cykel-campingutrustning, insåg vi att det måste finnas en mer effektiv och ergonomisk lösning. Vi ville ha något som skulle tillåta oss att åka stigar och bära våra cyklar över floder, låsta grindar och stenar. Väskor och pakethållare var det självklara svaret. Men vi insåg snart att det inte fanns några pakethållare som var kompatibla med mountainbikes med fjädring och utan äljetter. Ingen ansåg denna typ av cykel som ett hållbart alternativ för touring och cykelcamping. Så istället för att köpa nya cyklar gjorde vi våra egna pakethållare, och "Cold Springs Carriers" föddes.

Channing Hammond

Channing Hammond, grundare av Old Man Mountain, växte upp i en metallfabrik omgiven av uppfinnare och ingenjörer. Hans farfar var avgörande för att konstruera och designa Charles Lindberghs Spirit of St. Louis-flygplan och hans pappas Bonneville Salt Flats racerbil (som körs av hans mamma i över 300 mph) har flera landhastighetsrekord. Channing har gjort mountainbiketurer sedan han var tonåring.

Extremt kompatibel

Old Man Mountain passar nästan vilken cykel som helst. Oavsett hjulstorlek eller axelkonfiguration. Det finns bara en Sherpa, men med så många alternativ för montering kan vi tillfredställa nästan alla behov.

Nya innovationer

Under 2021 har en ny pakethållare sett dagens ljus, Divide och Divide Fat till fat bikes. Divide kan monteras direkt på en cykels öljetter med möjligheten att köpa en monteringssats för axelmontering och således kunna dra nytta av en mycket stabilare montering.

 

 

Om avantum.

avantum brands

Avantum Bransds är ett spanskt företag baserat i Madrid. Sedan 2005 importerar vi Old Man Mountain pakethållare och härifrån leverera vi till de flesta EU-länder, även om vår primära marknad är Spanien. Vi är stolta över att kunna säga att Old Man Mountain Racks är ett av våra bästsäljande märken och vi är glada över att ha hjälpt så många cyklister genom åren att bära last på sina MTB, Gravel och elcyklar.

Sedan år 2003 tar vi tar även ner stadscyklar från övriga EU länder för att sälja på den spanksa marknaden, bland annat svenska Pilen cyklar.

 

 

Old Man Mountain Bicycle Racks

Divide | Divide Fat | Elkhorn | Pizza Rack |  Beställ Old Man Mountain

Old Man Mountain España Old Man Mountain Deutschland Old Man Mountain Italia Old Man Mountain France Old Man Mountain Portugal Old Man Mountain Sverige Old Man Mountain Denmark Old Man Mountain Suomi Old Man Mountain Nederland Old Man Mountain Polska Old Man Mountain EU

Old Man Mountain

Heldämpad cykel

Våra pakethållare är kompatibla med heldämpade cyklar med 26 "700 27,5 och 29" hjul. Det bästa alternativet om du vill bära cykelväskor på din cykel.

Skivbromsar

OMM pakethållare är kompatibla med skivbromsar och 29" hjul. Vi löser ditt problem med att bära en last på din mountainbike. Det bästa valet för din cykel.

12" Genomgående axlar

Vi erbjuder en lösning för alla cyklar med 12" genomgående axlar från de flesta kända märkena. Till exempel Specialized, Cannondale, Trek, Canyon, Cube, Radon, Scott, Giant och Ghost.

Bikepacking

Nya Elkhorn är perfekt för Bikepacking. Klar för montering fram eller bak, och med våra Fit -kit monteras Elkhorn enkelt på alla cyklar eller gafflar.

Fat Bikes

Pakethållaren är bredare och anpassar sig perfekt till Fat Bikes från Pugsley, Moonlander, Specialized Fatboy, Mondraker Panzer, Trek Farley och många andra modeller ... både fram och bak.

QR 15

Främre QR15 är frampakethållaren du behöver om du har en QR15 -framgaffel från Fox eller Rockshox. Som du kan se kan du också bära last framåt.