Avantum Brands SL importeert Old Man Mountain bagagedragers naar de EU sinds 2005. We verzenden door heel Europa.
Avantum Brands SL

Old Man Mountain, The Story

Old Man Mountain
Onze filosofie is eenvoudig: niet discrimineren, maar innoveren. Daarom ontwikkelden we al in 1996 de eerste dragers die compatibel zijn met vering.

The Original
De eerste set Cold Springs, circa 1996.

Na jaren rugzakken te hebben gebruikt om onze fietskampeeruitrusting te dragen, realiseerden we ons dat er een efficiëntere en ergonomischere oplossing moest zijn. We wilden iets waarmee we trails konden rijden en onze fietsen over rivieren, afgesloten poorten en rotsen konden dragen. Fietstassen en bagagedragers waren het voor de hand liggende antwoord. Maar we realiseerden ons al snel dat er geen bagagedragers waren die compatibel waren met mountainbikes met vering en zonder frame-ogen. Niemand beschouwde dit type fiets als een haalbare optie voor toeren en kamperen op de fiets. Dus in plaats van nieuwe fietsen te kopen, maakten we onze eigen bagagedragers en de "Cold Springs Carriers" waren geboren.

Channing Hammond

Channing Hammond, oprichter van Old Man Mountain, groeide op in een metaalfabriek omringd door uitvinders en ingenieurs. Zijn grootvader speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling en het ontwerp van Charles Lindbergh's Spirit of St. Louis vliegtuig en de Bonneville Salt Flats raceauto van zijn vader (die door zijn moeder met meer dan 300 mph wordt bestuurd) is houder van verschillende landsnelheidsrecords. Channing maakt al sinds zijn tienerjaren nachtelijke mountainbiketochten door het binnenland.

 

 

Over avantum.

avantum brands

avantum is een Spaans bedrijf gevestigd in Madrid. Sinds 2005 importeren en verzenden we Old Man Mountain bagagedragers naar de meeste EU-landen, hoewel onze primaire markt Spanje is. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat Old Man Mountain bagagedragers een van onze best verkopende merken is en we zijn blij dat we in de loop der jaren zoveel fietsers hebben kunnen helpen met het vervoeren van lading op hun MTB's, gravel en ebikes.

Al bijna 20 jaar importeren we ook Nederlandse fietsen naar Spanje, merken als Beixo en Brik.

 

 

Old Man Mountain Bicycle Racks

Divide | Divide Fat | Elkhorn | Pizza Rack |  Bestel Old Man Mountain

Old Man Mountain España Old Man Mountain Deutschland Old Man Mountain Italia Old Man Mountain France Old Man Mountain Portugal Old Man Mountain Sverige Old Man Mountain Denmark Old Man Mountain Suomi Old Man Mountain Nederland Old Man Mountain Polska Old Man Mountain EU

Old Man Mountain

Volledig geveerde mtb-fietsen

Onze bagagedrager is compatibel met full suspension fietsen met 26", 27" en 29" wielen. De beste oplossing als je fietstassen op je fiets wilt.

Schijfremmen

OMM-rekken zijn compatibel met schijfremmen en 29" wielen. We lossen je probleem op met het dragen van een lading op je mountainbike. De beste keuze voor jouw fiets.

12" steekassen

Wij bieden een oplossing voor alle fietsen met 12" en 15" steekassen van de meeste bekende merken. Bijvoorbeeld Specialised, Cannondale, Trek, Canyon, Cube, Radon, Scott, Giant en Ghost.

Bikepacking

De nieuwe Elkhorn is perfect voor bikepacking. Onze Fit Kit is klaar voor montage aan de voor- of achterkant en zorgt ervoor dat Elkhorn eenvoudig op elke fiets of fietsvork kan worden gemonteerd.

Fat Bikes

De bagagedrager is breder en past perfect op Fat Bikes van Pugsley, Moonlander, Specialised Fatboy, Mondraker Panzer, Trek Farley en vele andere modellen... zowel voor als achter.

Axle Pack

Nog een revolutionair product van Old Man Mountain! Draagt 5+5kg op een fietsvork.